Asansör

Asansör kullanım sırasında can ve mal güvenliğini tehdit edecek bir olayla karşılaşmamak ve güvenlik için periyodik bakımın düzenli yaptırılması gerekmektedir. İki aşamada gerçekleştirilen asansör bakımı, yetkili servis tarafından yapılır. İlk aşamaya muayene denmektedir ve teknik elemanlar tarafından elle ya da gözle asansörün durumu saptanmaktadır. Servis denilen ikinci aşamada ise asansör bakımı için gerekli işlemeler Asvip Asansör tarafından Bursa’de ekonomik ve verimli seçeneklerle yapılmaktadır. Asansör kablosu, asansörü taşıyan halatlar, ray pabuçları, makina grubundaki dişli ve yataklar kontrol edildikten sonra gevşemiş olan aksamlar sıkıştırılmalıdır. Fren masfalları en az ayda bir defa yağlanmalı, fren ile kasnak arasında iyi ayarlanmalı ve fren kasnağına yağ damlamamasına özen gösterilmelidir. Asansör bakımında halatların temiz tutulması sağlanmalıdır. Asvip Asansör, bakım hizmeti sunarken kat ayarlarının verilen sınırlarda olup olmadığını kontrol ederek gerekli ayarlamaları yapmaktadır. Asansör bakımı yapılırken asansör boşluğunda makina dairesinde ve kabin üst yüzeyinde bulunan, asansör çalışmasını olumsuz etkileyecek yabancı isimlerin temizliği de ihmal edilmez. Asansörü çalıştıran ve durduran kontak basıncı kontrol edilerek yayların ayarları yapılır. Kapıların istenilen yumuşaklıkta kapanması ve çalışmalarının kontrol edilmesi için gerekli ayarlamalar düzenlenmektedir. Ayrıca asansör röleleri kontrolü sağlanarak asansörü çalıştıran ve durduran kontak basıncı kontrol edilir, gevşek klemens vidalar sıkılarak yay ayarlarları yapılmaktadır. Asvip Asansör, bakım hizmetleri yapan teknik elemanlar, asansör bakımı ile ilgili tüm yapılması gereken işlemleri yaparak , asansörün servise hazır şekilde çalışmasını sağlamaktadır.

 

Asansörlerde Bakım Periyotları

Asansör bakımı yaptırılması kaçınılmaz olan bir çalışmadır. Can ve mal güvenliği açısından son derece kritik, son derece riskli durumlara kapı açabilecek yapıya sahip olan asansörlerin periyodik kontrollerinin ve bakımlarının yapılması ile bu ihtimallerin önüne geçilmesi mümkün olur.

Her asansörün kullanım amacı, bulunduğu yapı ve bununla birlikte de bakım ihtiyaçları farklılık gösterir. Önemli olan asansör yolcularının öncelikle can güvenliğini sağlamaktır. Bu güvenceyi sağlayacak olan bakım ihtiyaçlarının yanı sıra estetik açıdan tasarımına uygun olarak incelenmesi, kullanımı sırasında rahatsızlık vermemesi için gürültü ve vibrasyon açısından gözden geçirilmesi de kesinlikle gereklidir.Bu bakım çalışmaları asansörler için ayda bir kere olacak şekilde yapılır. Ancak bu şekilde hem sık hem de güvenli olabilecek aralıklarla asansörlerin kontrolleri gerçekleştirilir. Alanında uzman ve profesyonel bir ekip tarafından sadece kullanıcının ulaşabileceği değil, ulaşamayacağı noktalarda da gerçekleştirecek olduğu kontroller sayesinde gereken güvenli ve konforlu taşıma işlemi gerçekleştirilir.

Bu çalışmanın ayda bir kereden daha sık yapılmasına da ihtiyaç duyulabilir. AVMler, hastaneler, havalimanları gibi asansörlerin çok daha sık kullanıldığı alanlarda gerçekleşen taşıma faaliyetleri asansörlerin daha sık ve sıkı bir şekilde kontrol edilmesi gerekliliğini doğurabilir.Bununla birlikte marka ve modele göre de bakım ihtiyaçları değişebilir. Bu ihtiyaçlar yine bakım süresinin değişmesinde de etkili olabilir.

TKE olarak bizler her marka ve modele özel olarak aksiyon alırız. Tüm asansörlerde aynı planı uygulamak yerine hepsi için farklı bakım planlarını önermekteyiz. Bunun için de sektörel tecrübemizi ve yönetmelikleri baz alarak ilerliyoruz.

Asansörlerde Periyodik Muayene Zorunluluğu

Bir asansörün bakımının eksiksiz ve periyodik bir şekilde yapılması ve gerekli olan tüm noktaların teknik anlamda incelenip gereken aksiyonun muayene esnasında alınması, asansörünüz için alacağınız ilave bakım hizmetine duyacağınız ihtiyacı minimize eder.